Menu

Bar Hendrik is de ideale locatie in Amsterdam-Zuid om met vrienden, geliefden, familie of zakenpartners te genieten van onze fantastische gerechten en heerlijke drankjes. Ervaar de gastronomische beleving van onze restobar gebaseerd op een eerlijk en heerlijk diner uit de Europese keuken. Of kom gezellig borrelen aan de sfeervolle bar. Maar ook ons ruime terras is de ideale plek om het leven te vieren. Bij ons vindt u alle ingrediënten voor een sfeervolle middag en avond.

Bar Hendrik is vernoemd naar de bekende Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage. Met zijn herkenbare bouwstijl heeft hij een onuitwisbaren stempel gedrukt op Amsterdam. Hij was als  stedenbouwkundige betrokken bij de stadsuitbreiding van Amsterdam-Zuid, de plek waar Bar Hendrik zich bevindt. Berlage was meer dan alleen een architect, hij was naast  stedenbouwkundige ook meubelontwerper, glasontwerper en tekenaar. Bij alles wat hij ondernam, draaide het om het evenwicht tussen doelmatigheid en schoonheid. De uitvoering van zijn ontwerpen kwamen tot stand door samenwerkingen. Hij streefde dan ook naar een ‘totaalkunstwerk’.

Dit is ook de filosofie van onze chef. Het menu is samengesteld door onze hoog opgeleide en ervaren chef volgens de principes van Berlage: eerlijk, doelmatigheid en schoonheid. Alle  gerechten hebben die mooie balans van verfijnd, kwalitatief maar toch toegankelijk eten. Dit samen met ons fantastische team vormt een ‘totaalkunstwerk’. Naast lekker eten en gezellig borrelen draagt Bar Hendrik ook bij aan een duurzame wereld. De chef gaat bewust met ingrediënten om die lokaal en dagelijks vers worden ingekocht. Een mooie insteek waar wij als team best heel trots op zijn.

En dit allemaal bij Bar-Hendrik in Amsterdam-Zuid.

BAR BITES

  • Gegrilde padronpepers 6,50
  • Huisgemaakt zuurdesembrood 6,50
    - met gezouten roomboter -
  • Gefrituurde ripieni pasta 14,00
    - met broccolietti en een walnoot spinazie pesto -
  • Borrelplank 21,50
    - charcuterie, kazen & olijven -

BORREL

  • Bitterballen 7,00 / 13,00
    - 6 /12 stuks -
  • Kaasstengels 7,00 / 13,00
    - 6 /12 stuks -
  • Sgroppino 8,50 / 16,00
    - 6 /12 stuks -
  • Pekingeendloempias 22,50
    - 18 stuks -
OESTERS

– met een wasabi emulsie of in rode wijn vinaigrette met sjalotjes –

per stuk 4.00, 6 stuks 21,00, 12 stuks 38,00

VOORGERECHTEN

  • Mini taco's paddestoelen 15,00
  • Mini taco's entrecote 15,00
  • Mini taco's zalm 17,00

HOOFDGERECHTEN

  • Ripieni pasta uit de oven 15,00
    - met een vulling van met broccoletti en een pesto
    van walnoot & spinazie in tomatensaus -
  • Kippendijen 21,00
    - in marsalasaus met gemixte champignons -
  • Gegrilde dry-aged entrecote, 250 gram 29,00
    - met pepersaus of bearnaisesaus, balsamico
    gekarameliseerde sjalot & huisgemaakte
    millefeuille van aardappel met truffel-aioli -
  • Tournedos met pepersaus, 200 gram 32,00
    - met pepersaus of bearnaisesaus, balsamico
    gekarameliseerde sjalot & huisgemaakte
    millefeuille van aardappel met truffel-aioli -
  • Vis van de dag Dagprijs

Wil je de hoofdgerechten ‘sharen’? Dat kan in overleg met de bediening.

BIJGERECHTEN

DESSERTS

  • Huisgemaakte tiramisu 8,50
    - met huisgemaakte mayo -
  • Huisgemaakte madeleines 9,00
    - met opgeklopte yoghurt & kersen -
  • Sgroppino 12,50
  • Kaasplank 18,00

LET'S EAT

Nu Elke zaterdag en zondag geopend voor lunch vanaf 12 uur.

SWIPE