Over Hendrik

Bar Hendrik is de ideale locatie in Amsterdam-Zuid om met vrienden, geliefden, familie of zakenpartners te genieten van onze fantastische gerechten en heerlijke drankjes. Ervaar de gastronomische beleving van onze Restobar gebaseerd op een eerlijk en heerlijk diner uit de Europese keuken. Of kom gezellig borrelen aan de sfeervolle bar. Maar ook ons ruime terras is de ideale plek om het leven te vieren. Bij ons vindt u alle ingrediënten voor de perfecte middag en avond.

Bar Hendrik is vernoemd naar de bekende Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage. Met zijn herkenbare bouwstijl heeft hij een onuitwisbare stempel gedrukt op Amsterdam. Hij was als stedenbouwkundige betrokken bij de stadsuitbreiding van Amsterdam-Zuid, de plek waar Bar Hendrik zich bevindt. Berlage was meer dan alleen een architect, hij was ook stedenbouwkundige, meubelontwerper, glasontwerper en tekenaar. Bij alles wat hij ondernam, draaide het om het evenwicht tussen doelmatigheid en schoonheid. De uitvoering van zijn ontwerpen kwamen tot stand door samenwerkingen. Hij streefde dan ook naar een ‘totaalkunstwerk’.

Dit is ook de filosofie van onze chef. Het menu is samengesteld door onze hoog opgeleide en ervaren chef volgens de principes van Berlage: eerlijk, doelmatigheid en schoonheid. Alle gerechten hebben die mooie balans van verfijnd, kwalitatief maar toch toegankelijk eten. Dit samen met ons fantastische team vormt een ‘totaalkunstwerk’.

Naast lekker eten en gezellig borrelen draagt Bar Hendrik ook bij aan een duurzame wereld. De chef gaat bewust met ingrediënten om die lokaal en dagelijks vers worden ingekocht. Een mooie insteek waar wij als team best heel trots op zijn.

En dit allemaal bij Bar-Hendrik in Amsterdam-Zuid.

SWIPE